Walters potetpizza

Ett av de første måltidene Walter serverte meg var sin berømte potetpizza. Han sjarmerte både meg og min gane med den, og siden har denne pizzaen vært en fast gjenganger på kjøkkenet vårt.  Den er deilig og fetende og full av kalorier spekket med smak.

Sist Walter disket opp med denne, passet jeg på å dokumentere litt av prosessen. Så her kommer oppskriften!

Opprinnelig var dette en veggispizza med timian og parmesan. Som seg hør og bør har vi tilpasset den litt til vår smak og byttet ut timian og parmesan med bacon og chevre, og det må dere gjerne også gjøre.Tilpasse den, altså. For eksempel med skinke og artisjokk, uten bacon? Eller spekeskinke istedet for bacon? Med oliven og ansjos? Just some thoughts:)

Fyll:
En pakke bacon, skjæres i korte skiver/strimler og stekes sprøtt(husk at det også skal i stekeovnen, så la det være litt å gå på før det blir brent)

En pakke  Naturell Chevre fra Haukeliseter (obs! ikke kittmodnet,og finner du ikke Haukeliseters (den røde, ikke den grønne)kan du prøve annen naturell chevre, i verste fall snøfrisk:) )

Et beger creme fraiche

En stor løk, i ringer/skiver

3 store poteter/5 små, skjæres i tynne skiver og kokes opp i lettsaltet vann–> la simre i ca 5 min.

Bunn:

3  spiseskjeer sammalt/grovt hvetemel

225 gram siktet hvetemel

0,5 ts salt

en spiseskje melk

2 spiseskjeer olivenolje

2/3 pose tørrgjær(7 gram, en pose er 12 gram…)

Bland melet sammen i en bolle, tilsett salt, gjær,melk, olje og 120 ml lunkent vann(mer vann/mel hvis nødvendig) til en fast deig.

Kna deigen på bordet i ti minutter. La heve i en tildekket, gjerne olje bolle, i 30 min.

Skjær potetene i tynne skiver, kok dem opp i lettsaltet vann, la dem simre i fem minutt. La dem renne av seg etterpå, de skal være tørre. Stek løken i olje til den er myk. Stek så bacon til det er sprøtt.

Sett ovnen på 220 grader.

Så kan du enten lage to runde pizzaer på ca 23 cm i diameter, eller som oss: trykke ut deigen til en hel langpanne.

Dander potetskiver og løk, bruk en spiseskje og legg klatter med creme fraiche rundt omkring, her er det litt smak og behag.

Har du mye bacon kan du ha mye creme fraiche, de to ingrediensene korresponderer litt. Legg ut skiver av chevre og strø bacon over til sist.

Vi steker pizzaen i ca. 20 minutt, men følg med på den.

Når bunnen er crunchy, er den klar!

Som vår kjære venn Frode sa det: » Den er grei nok, så lenge man ikke forventer seg pizza, liksom».😀

(Men han aner ikke hva han snakker om, for denne er virkelig noe av  det beste som fins. Jah.)

5 responses to “Walters potetpizza

  1. plingelinns

    Yum! Må testes!

    Poteter er undervurdert om de bare kokes og lages mos av. I uka prøvde jeg en ny oppskrift – Tagliatelle med pesto, broccoli og potetskiver – det hørtes veldig rart ut med potet i pastaen, men det var kjempegodt!

  2. sitrondrops

    ja, en skal ikke undervurdere potet altså!🙂 Hørtes godt ut, bortsett fra at jeg er litt lei av pesto for tiden:P

  3. hi hi, må le av den Frode-kommentaren. Ser meget god ut, særlig når man sitter i en snøggbåt langt ut på fjorden med banan som eneste proviant….

  4. sitrondrops

    Ja, det var veldig bra når han sa det. Den er veldig god! Neste gang Walter trør til skal vi prøve å huske å invitere deg bort, så du kan få delta i herligheten:)

  5. Mmm! Den skal utprøves!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s