Un Conte de Nöel

Walter og jeg har en fast liste med julefilmer som vi ser hver år i løpet av desember. Love Actually er selvfølgelig på listen, sammen med Fanny og Alexander og A Charlie Brown Christmas. I fjor gikk vi på kino og så Un Conte de Nöel, eller En Julefortelling som den heter på norsk. Da vi kom ut av kinosalen snødde det akkurat sånn masse og sakte som på teve, et tykt lag med snø lå overalt og det var blitt jul. Vi gikk hjem og satt i karnappet og tittet ut på snøen, stuen kun lyst opp av juletreet. Det var et fantastisk fint julestemningøyeblikk som jeg har fotografert inni hodet for alltid.

I går så vi den igjen, denne gang med biff i magen og to flasker rødvin og dyne. Det passet fint siden Bergen ligger under 40 cm med snø. Og om mulig så var jo filmen enda bedre denne gangen! Åh. Det er min favorittfilm tror jeg.

Filmen handler om en dysfunksjonell fransk familie som samles for å feire jul med absolutt alle til stede for første gang på seks år.Det er mentale lidelser, det er vin, det er fyrverkeri og beimargstransplantasjoner. Sigaretter og bannlysninger. Juletrær, midnattsmesse, gaver og teater. Ikke minst er det søsken, foreldre, kjærester, koner, ektemenn, nevøer og sønner.  Og selv om de er rare, så er de så fine.

Reklamer

3 responses to “Un Conte de Nöel

  1. Ja, det er absolutt en av mine favorittfilmer. Dysfunksjonelt kan være vakkert det også! 🙂

  2. sitrondrops

    Ja, det kan det:) Men helst på film 🙂

  3. Der sier du det, helst på film. Godt nytt år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s