Walters spinatpai

av Walter
Nå har det blitt slik at det jeg bidrar med på Sitrondrops er mat og dyr. Det var kanskje ikke sånn det skulle være i utgangspunktet, men sånn har det blitt, og dermed tenkte jeg at det neste logiske skrittet på veien ville være spinatpaien. Den er genial.

Dette er ikke min oppskrift, den er stjålet fra Grete Roede. Men jeg har gjort noen små modifikasjoner som gjør at jeg kan kalle det for min, og i alle fall nok til at jeg kan ta skylden om den skulle falle i usmak.
Her er det du trenger:
Paibunn:
 • 2 dl hvetemel
 • 2 dl sammalt speltmel
 • 50 g smør
 • 2 dl cottage cheese
 • 2 ss kaldt vann
Fyll:
 • 400 g dypfryst spinat
 • 2 gulrøtter
 • 3 båter hvitløk
 • 200 g fetaost
 • 2 egg
 • 2 dl lettmelk
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts nymalt pepper
 • 1/2 ts muskat
Ok, første trinn: Bland alle paibunn-ingrediensene i en bolle, og kna med fingrene til blandingen blir tørr, og deretter til den blir klissete igjen. Det er ikke noe gjær som må aktiviseres her, så du slipper unna med et par minutters arbeid.
Trinn to: Trykk deigen på plass i en paiform. Pass på å få nok deig oppover sidene så den ikke faller ned. Bruk en gaffel for å trykke masse hull i bunnen, og så putter du deigen og formen og det hele i frysen i rundt tolv minutter. Nå kan du skru stekeovnen på 200 grader.

Trinn 3: Rens gulrøttene, skjær dem i skiver, og kok dem.

Trinn 4: Bland melk, egg, salt, pepper og muskat i en bolle. Du faller sikkert for fristelsen til å bruke skummet eller ekstra lettmelk, men ikke gjør det; fyllet stivner ikke da. Kutt opp hvitløken i små biter eller press den, og kast den oppi.

Trinn 6: Spinaten. Dette er faktisk ikke en særlig vanskelig oppskrift, men dette er litt fiklete. Trøst deg med at det er verre med frisk spinat, som må forvelles og kuttes og stappes. Men ja, spinaten. Tin den i mikrobølgeovnen, og gå så løs på de små putene med fingrene til du får en stor spinatmasse på tallerkenen. Deretter må du presse vannet ut av den ved å ta så mye spinat du klarer mellom hendene, og presse over vasken. Pass på at du ikke søler ut ALL spinaten. Ferdig? Godt. Det var det vanskeligste.
På dette tidspunktet er paibunnen ferdig i frysen. La den stå i stekeovnen på 200 grader i 12 minutter.

Trinn 7. Eller burde forstekingen av paibunnen være et eget trinn? Kanskje dette er 8 da. Du får være med å holde tellingen på din måte.
Nå smuldrer du halvparten av fetaosten i bunnen av paien. Deretter følger du på med spinat og gulrøtter.

Trinn 9: Hell over den flytende blandingen som vi lagde allerede i trinn 4. Om du holder din egen telling, er det altså egg-og-melkblandingen. Avslutt med å smuldre over resten av fetaosten. Inn i ovnen igjen, på 200 grader i 40 minutter nå (eller til fyllet har stivnet).

Trinn 10: Spis. Server med tomat og nykvernet pepper. Nom nom nom!

4 responses to “Walters spinatpai

 1. denne skal jeg definitivt prøve når jeg kommer tilbake til gamlelandet 🙂 Takk for tips!

 2. Ååh, dette så nam ut! 😀

 3. Takk for oppskrift! Lagde denne i dag, ble kjempegod! Gikk tom. til skrittet å bruke fersk spinat, gode greier 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s